Balenie Boveda 62% 67 g zaistí optimálnu konštantnú vlhkosť 62% cca 480 g dobre usušených bylín v uzavretej nádobe po dobu 3 až 4 mesiacov.
– eliminuje riziko preschnutia a straty hmotnosti sušených bylín
– ochráni byliny pred vysokou vlhkosťou a plesňami alebo chorobami
– udrží maximálny výskyt rastlinných látok v byline, napr. silíc alebo terpénov
Ako stabilizátor vlhkosti Boveda funguje sa dočítate nižšie.
Pozor, stabilizátor vlhkosti Boveda neslúži na vysúšanie vlhkých, nedoschnutých bylín! Více
Výhody obojsmernej kontroly vlhkosti s Boveda 62%:
– obojsmerne udržuje optimálnu vlhkosť v uzavretej nádobe
– eliminuje riziko preschnutia a straty hmotnosti sušených bylín
– ochráni byliny pred vysokou vlhkosťou a plesňami alebo chorobami
– udrží maximálny výskyt rastlinných látok v byline, napr. silíc alebo terpénov
– nedovolí poškodenie dôležitých súčastí rastlín, napr. trichomov
– jednoduché použitie
– obsahuje médium z citrátu draselného a octanu potravinárskej kvality
Trvanlivosť Boveda sáčkov závisí od viacerých faktorov. Životnosť sa skracuje hlavne pri nekvalitne usušených bylinách, či už málo alebo veľmi. Životnosť sa znižuje aj pri častom otváraní nádoby, keď sa naruší optimálna mikroklíma.
Stabilizátor vlhkosti Boveda je unikátny spôsob udržovania konštantnej vlhkosti v uzavretej nádobe. Vnútri vrecka je špeciálna soľ, ktorá dokáže držať vlhkosť na úrovni 62 % (ideálna vlhkosť má byť do 70 %). Keď je vlhkosť okolia vyššia, natiahne vodu a keď je vlhkosť v okolí nižšia, vodu zase uvoľní. Obal tvorí jedinečný materiál fungujúci podobne ako reverzná osmóza. Dokáže prijať aj uvoľniť vodné molekuly, zatiaľ čo soľ zostane vo vnútri a nečistoty vonku. A tak sú produkty Boveda schopné perfektne držať a obojsmerne regulovať konštantnú vlhkosť v uzavretej nádobe.
Ako používať stabilizátor vlhkosti Boveda
Ako použiť balenie Boveda? Jednoducho, vyberiete papierové vrecko z igelitového obalu, vložíte do nádoby a veľmi dobre uzavrite. Až sa vrecko vyčerpá, obsah v podobe gélu stvrdne a Vy môžete vrecko vymeniť za nové.











